Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

tisdag 31 maj 2011

Saknar mitt "Lilla Hjärta" =)


I dag ska jag hämta Ville först vid 15.45 för han är på sommaresa med dagis och åker Lennakatten in till stan för att sen gå på Årsta 4-H gård......men shit va det känns tomt ....är ju så van att hämta hem Lilla Hjärtat så tidigt.....Mia & Zacke är också med.....hoppas dom har skoj för vädret är ju precis lagom.....MEN blåser som vanligt....varför ska det blåsa så.......jag passar på att sticka till småtjejerna och deras midsommartröjor....har nu bara några varv kvar på näst sista tröjärmen och sen är det bara EN ärm kvar !!!! Sen ska det stickas till "Coola Molly"......har ett så gulligt mönster på en liten bolero..........Sen kommer barnbarnen Gustav & Oscar hit ett tag på eftermiddagen och umgås lite och då ska dom få kladdmuffins....Linnéa är sugen redan nu hon......godisråttan.....Linnéa gick ju på sommarlov redan i går.....fuskis.......nu ska jag gå och förbereda middagen så det bara är att käka sen när jag hämtat hem Lill Hjärtat =)

måndag 30 maj 2011

Äntligen hemma !!!

Har äntligen fått hem Philip efter operationen ....det tog längre tid än vad dom trodde det skulle göra....för att det va mer komplicerat än vad dom trott......nu ska han tillbaka på Onsdag igen........Åhhhhhh vad jag är arg på dom som gjorde det här........skulle vilja göra som dom gör i andra länder....ut med bild och namn på DOM.........som gjorde det !!!!!!!!!!! 

OPERATION !!

Nu ligger Philip på operationsbordet och fixar till det som va förstört !!!! F*N´s skitungar som gjorde detta !!!!!!!!! Men men ni kommer nog få ert straff hoppas jag......man till och med tar bilder på sina blodiga händer när man slog och sparkade !!!!!! Idioter !!!!

Dagens Födelsedagsbarn !!!! JULIA 14 ÅR =)

Ja idag fyller våran Julia "Fjortis" =) Hjälp va tiden går fort......man hinner inte med......vi hade ju kalas för henne igår....men jag tror Pappan & Ville sjöng för henne i morse när jag jobbade..........HURRA HURRA för våran Julia idag =)

söndag 29 maj 2011

Då va kalaset avklarat






Då har vi klarat av Morsdag......och fick så mycket fint av alla mina barn =) Av Malin m familj : Ett armband.....Sara m familj: En rosformad kakform + en rosa burk....Micke m familj : Två Paprika plantor....Tim & Kim : En blombukett.....& av Lilla Zacke : En bukett med gula gerbera......Julia: en gäng med pärlörhängen =) Julia fick också jättefina presenter.....och blev väldans glad =) Nu är pappan,Linnéa & Ville in till stan och leker i Emmas lekpark =) Och jag ska duscha och fixa inför jobbarvecka som inte blir särskilt lång.....endast jobb på Måndag & Onsdag.....Sen är man lite orolig för hur det ska gå för Philip stackarn på sjukhuset imorrn.........

MORSDAG 2011 =)



Morsdag + firande av våran Julia på eftermiddagen idag....Kaffe & Tårta =) Julia fyller ju inte år idag utan imorgon då blir hon 14 år !!!! Och det är ju så mycket lättare att ha kalasen på helgen eftersom alla jobbar och barnen är på dagis och är trötta på vardagskvällarna !!! Ville va så gullig och kom med ett litet paket på morgonen....en jättefin tunika från Lindex =) UNDRAR vilka som hjälpt till där ja ??? Nu ska vi förbereda fikat vid två med tårtor & kaffe.......blir ju några stycken som kommer............Usch imorgon ska Philip upp till sjukhuset för att fixa till sitt ansikte.......hoppas att dom kan göra det denna gång nu då !! Men svullnaden har faktiskt gått ner rätt bra......bara alla blåmärken och stora sår kvar......blir så j*a arg när jag tänker på snorungarna som gjorde det !!!! Men dom kommer nog inte ha det så kul i framtiden när alla vet vad dom gjort !!!!!!! Gått över en gräns som INGEN ska göra !!!!! Näpp nu tillbaka till kaffekokningen !!! Ha en bra Morsdag Alla Goa =)

lördag 28 maj 2011

Tänk så kul !!!


Tänk att en lekpark i stan kan vara så kul....som att gå på ett nöjesfält för en lien kille......men det är väl så när man bor som vi gör.......och på dagis har dom ju inga lekgrejer som dom har i stan hos Emma......det är just nu två lyckliga Djurströmare och leker i lekparken....Emma för att hon får va med sin älskade lillebror och Ville som får röja i parken OCH va med sin systeryster <3 Tog bilder från Emma från lekparken =)

"Lilla Hjärtat "........



Lilla Hjärtat tjatade till sig att få åka hem till Emma ett tag och leka i lekparken.........Så nu har pappan skjutsat in dom till Emma en stund.....för sen skulle Emma komma tillbaka och titta på fotbollen på tvn ikväll......Fotbollskväll....Tur det finns andra kanaler på tvn.......Har käkat grillad korv...ost/baconkorv och pommes frites & sallad......Tog ett par bilder på Ville när han klätt på sig och väntar på syrran <3

Morsdag idag ?????


Har fått Morsdagspresenter idag utav Mia & Emma.......Utav Mia fick jag en klocka som jag behövde då jag har lyckats förstöra två klockor nu i vår !!! Emma kom med en egenhändigt målad jordgubbstavla....mitt favorit motiv !!! Gårdagskvällens Personalfest va jättemysig och väldigt god mat Synd bara att inte vädrets makter va med oss..............Det gör vi om tjejer =) Annars har Lördagen bestått av röj = storstädning i alla vrår och allt vad det innebär......Så nu väntar stickningen på sitt =)

fredag 27 maj 2011

Partaj kväll med jobbarkompisarna =)

Ja då har familjen fått mat,medans jag tagit mig en macka ....för jag ska iväg och äta gott hoppas jag.....denna meny bjuds på M/S Kung Carl Gustaf :

Happy-foodSkärgårdsbuffé

Sommarsallad med skaldjur,avokado & melon 
Varmröktlax 
Rökt kipper 
Ättiksströmming 
Inkokt lax med dill & gräslöksås 
Västerbottenpaj 
Kycklingfilé med citron & dragonsås 
Flatrökt skinka från Andersson & Tillmans 
Marinerad paprika 
Matvetesallad med fetaost & kikärtor 
Potatisgratäng 
Hårtbröd från Gamelbogård 
Nybakat bröd & färsk ost med örter
Så gott allt låter.......MUMS........sen hade man ju hoppats på lite bättre väder ändå......men men bara "Gilla Läget" Men kvällen kommer bli kanon ändå när man ska tillbringa den med Tallenpersonalen........så nu stänger vi igen datan för idag och synes imorrn =)

Pricktest !!

Ja då har man kommit hem från Akademiska där dom satt HELA ryggen full med testlappar......Sen ska jag tillbaka på tisdag för en första avläsning........Ville är på dagis idag för första gången på över en vecka och jag hoppas det gått bra.....Han ville INTE gå dit i morse alls........tur att detta snart är slut........Tror han kommer att gilla lekis bättre där det grejas mera =) Philip har varit till skolan idag och haft samtal med lärare,kurator m.m !!! Och det hade gått bra ....hoppas dom förstår nu vad ungarna har gjort med honom när dom fick se honom......Nu ska jag fara ner om en liten stund och hämta hem lilla hjärtat och sen ska det förberedas inför Personalfesten.....Hoppas Hoppas att vi kan få lite sol till kvällskvisten....håller tummarna !!! Såg en så härlig bild på Mormors småtjejer i Saras blogg !!!

torsdag 26 maj 2011

Fortfarande för dålig = Ingen operation..............


Philip hade ju tid idag för operationen.....men dom kunde inte pga att han fortfarande är allldeles för svullen.....stackarn fick fasta i onödan.....och han som knappt kan äta ändå........Så nu ska ett nytt försök göras på Måndag.......Hoppas dom kan göra det då.....så vi får det överstökat !! Men lite uppmuntran fick han idag...syster Emma hade skickat ett så gulligt kort och Mia köpte en keps åt honom som han önskat...Ni är gulliga ni tjejerna mina <3 Fasiken va arg jag blir på dom/den som gjorde det här shit va dom ställde allt på ända......Skitungar.......Till råga på allt så börjar jag känna av världens förkylning =( Hade feber, 39 för en timme sen .....så nu knapras det alvedon !! Och imorrn ska jag ju upp till hudmottagningen.....kul att komma dit dunderförkyld =(......Och sen på kvällen är det ju Partaj med Världens Bästa Tallenpersonal !!!!!!!!! Då ska det åkas båt på Fyrisån =) Näpp nu ska jag gå och baka ut pizzadegen och göra ett par STOOOOR pizzor........

onsdag 25 maj 2011

Kan inte få det ur min skalle =(


Kan bara inte släppa vad som kunde ha hänt med sonen.....drömmer om det på nätterna ....att dom faktiskt kunde ha sparkat ihjäl honom.......Blir så arg.......har så mycket i skallen.....vad jag skulle vilja göra med dom ....vill jag inte skriva här........Va på jobbet idag Mia kunde passa Lilla Hjärtat och andra Lilla Hjärtat.........Sen är det bara en jobbdag kvar denna vecka.....för på Fredag ska jag upp till Ackis och yrkesdermatologen för provtagningar m.m....Och på Fredagkväll ska det Partas med Tallenpersonalen.....så skoj det ska bli.....ska åka båt på Fyrisån och käka gott hoppas jag !!!! Nej nu ska det fixas lite mellanmål till små hjärtan..........

tisdag 24 maj 2011

Då va det bara att lägga ner projekt "Alfons" =)




Ja då va det bara att lägga ner projekt "Alfons" eftersom det visade sig vara en Liten "Molly" i Saras lilla mage =) Och jag som fick hem garn i ljusblått idag =) Och har hunnit sticka en del killset.....Jag va bergsäker på att det va en liten kille =) Så nu stickar vi små söta tjejgrejer istället (och det tycker jag faktiskt är mycket roligare) Och då får jag ju sticka i min favoritfärg ROSA =)......Sonen mår inget bra alls idag....han har ont som bara sjutton.....stackarn......tur vi ska till Akademiska på torsdag..........Har läst en hel del om på nätet om hur våld mot hjärnan påverkar och hur LÄTT man faktiskt kan ta ihjäl ngn med våld mot huvudet......Undrar om dom som slog mot sonen fattade det......För attackerar man ngn som ligger så har man ju gått över en gräns som heter duga......mina funderingar går då i dom banorna....har dom slagit andra som inte törs säga det OCH har man gjort detta så kan man nog göra det IGEN....gränsen har man ju redan gått över med råge !!!!!!! Därför så hoppas jag nu att ALLA som sett dessa slag och sparkar träder fram och berättar det....nästa gång kanske dom blir drabbade av dom !!!! och aldrig vaknar upp mera eller blir hjärnskadade.........Nu ska det fikas nybakta kladdmuffins =)

Vad håller ungdomarna på med ?????


I går kväll fick vi tips om att en annan klasskompis hade startat en omröstning av den brutala misshandeln av sonen, där man fick rösta på vems sida man stod på !!!! IDIOTER...så vi ringde läraren och fick tag i telefonnumret och kunde ringa hem till föräldrarna och tala om vad som pågick......efter en timme va inlägget borta.....men det va mycket annat som skrivits i denna Facebookprofil......Hur kan man överhuvudtaget komma på iden att göra detta.när dom lätt hade kunnat sparkat & slagit ihjäl en klasskompis........Nä jag fattar ingenting.....det är nog dax för oss föräldrar att kolla och lägga oss i mer vad vår små juveler håller på med !!!

måndag 23 maj 2011

Det blir en liten tjej =)

Äntligen har Sara skrivit på sin blogg va det är i Lilla magen..... så här skrev hon :

”En riktig karl”

Min mamma säger så här ”Bara en riktig karl kan göra tjejer”. Och det har minsann Simon tagit fasta på. Simon och Tuva som är de enda jag pratat med innan som sagt att de trott att det är en tjej, alla andra har trott att det är en kille.
Inklusive jag. Jag var till 98% säker på att det var en kille och låg där på ultraljudet och pratade om ”han”.
Men det är en lillasyster som gömmer sig i magen. ♥

Är så glad att tjejligan utökas med en liten tjej till......då blir det 3 tjejer & 6 killar i barbarnsskaran =)

Vi måste tala med våra ungar om detta.............

http://www.vardguiden.se/Tema/Psykisk-ohalsa/Vald-och-overgrepp/Sa-skadar-vald-kroppen/

Rättsmedicin......


Besök på Rättsmedicin stod på agendan för sonen idag....och det gick bra......undersökt från topp till tå......mycket skador på den lilla kroppen.......så nu är det svårt för gärningsmännen att komma undan hoppas jag........Tycker så jäkla synd om honom.....är så svårt att tänka på ngt annat än vad som kunnat hända.....dom har faktiskt kunna slå ihjäl honom......Det blev dom rädda för på sjukhuset också under gårnatten,då han inte kunnat väckas, så blev ett specialteam inkallat för dom trodde att hjärnan svullnade och att han fått blödningar på hjärnan....så han skallröntgades.....men som TUR va inget sådant.......Kan inte människor förstå hur ömtålig våran hjärna är mot slag och stötar.......Upplyser man inte om i skolorna  hur ömtålig hjärnan just är mot sådant.....Sen går tankarna till dessa som gjort det här......Klasskompisar......vad tänker man när man gör en sån här grej,det måste ju fattas ngt i huvudet på dom !!!!!! När man nästan tar ihjäl en annan människa !!! Usch ja ......nu tar vi en dag i sänder och inväntar nästa sjukhusbesök.......En rolig sak har iallafall hänt i dag...........Våran Sara va på ultraljud för nästa bebis som komma skall i familjen Djurström........och hon sa va det va för kön !!!!! Är så glad för deras Lilla familjs skull..........så i mitten av oktober har vi en liten _ _ _ _ _ här =))))))

En sömnlös natt =(


Ja inte blev det mycket sova inatt.....tankarna har hela tiden farit iväg om hur detta hade kunnat sluta......en död unge....en med hjärnskador pga att hans kompisar misshandlar och sparkar mot huvudet och inte lägger av när han ligger på marken !!!!! NU HOPPAS jag att alla andra kompisar och ungdomar som va vid denna plats i Lördagskväll ställer upp och talar om vad som hänt....jag hoppas man inte skyddar dessa två individer......för nästa gång kan det ju va ngn annan som blir drabbad av dessa två !!!!!!! Man kan ju faktiskt DÖ när man sparkar mot huvudet.....Får man inte lära sig i skolan om vad som händer om man sparkar och slår mot ett huvud !!!!!!!!  Stackars sonen fick spendera dagen på sjukhuset och kolla så att inte skadorna va värre än dom är ......och sen sitta i ett polisförhör.......stackars han =( I dag är det Rättsmedicin som står på schemat........sen ska han tillbaka till sjukhuset i veckan när svullnade gått ner för operation av näsan då den slagits av på flera ställen.........I dag är det en Vabb-dag för Lilla Hjärtat vaknade kort efter läggning igår med 40 graders feber och en hosta som aldrig ville sluta......och har hostat HELA natten..........En ljuspunkt i helgen va ett MMS jag fick av en liten kille som skickade för att visa va fin han va i "Tant Bettan´s" stickade tröja.....så himla söt liten Sixten <3.....Usch vad jag önskar att denna helg bara försvunnit.....nu förstör detta Sonens skolgång dom sista veckorna ......shit.....och dom veckorna som brukar va roligast på HELA terminen....nej nu ska jag gå och fixa lite......

söndag 22 maj 2011

Varning för starka bilder !!!!!!!!!!!!


I natt fick vi hämta hem en svårt misshandlad son.......Hur kan man göra så här mot en kamrat ???????? Vi vet vilka som gjorde detta och allt är polisanmält och hoppas nu Polisen tar tag i detta på en gång......är det ngt jag försöker pränta in i mina barn är att ALDRIG slå ngn !!!!!! (förutom i självförsvar då,då) Detta gjorde klasskamrater...........Just nu är sonen uppe på Akademiska sjukhuset ......näsan va avslagen på minst två ställen plus att dom sparkat honom när han låg.....Hur fan kan man göra så här ??????Hoppas nu att dom snabbt får tag i dom som gjorde detta ......sen hoppas jag att dom får ett ordentligt STRAFF !!!!!

lördag 21 maj 2011

Kaninsläppet i Gula Huset =)





Ja då har Lilla Inez fått flytta ut i uteburen över sommaren.....snacka om det blev en Glad kanin...gjorde skutt så hon nästan slog i burtaket därute !!!! Så nu blir hon ute där till september.......Kul för ungarna att kunna springa och ge henne grönt då & då...för hon är väldigt social av sig =) Nu ska vi börja förbereda middagen där idag menyn består av : Grillad hamburgare,hamburgerbröd,pommes frites,sallad,persiljesmör Och diverse grönt =) Emma blir kvar och käkar......Pappan är duktig och har planterat om och planterat nya blommor ute....så det blir så himla fint =)

Håller det på att växa upp ännu en konstnär i familjen ???


Ville satt i går och målade och kom ut till mig i köket och visade två helläckra bilder på figurer från Star Wars....jättefina va dom.....så nu ska Emma laminera dom på sitt jobb.........Här är det redan fullt ös.....Jag har storstädat och bytt sängkläder och plockat... tvättmaskin,torktumlare & diskmaskinen gör sitt jobb......pappan har varit in och veckohandlat och tog med sig Emma ut på engång......Tim kom precis och ska tvätta sin bil.....bra med mamma & pappa <3 Pappa köpte med sig blommor och håller på att plantera för fullt ute........Senare idag ska vi fixa uteburen till Lilla Inez så hon kan få komma ut nu när det börjar bli varmt =)

fredag 20 maj 2011

Vabb-dag och "Molly" projekt =)


Blev hemma med Lilla Hjärtat idag.....en kruppnatt......Härligt väder ute dag....blåser inte fullt lika mycket som igår......men fortfarande blåsigt ! Har börjat med en tröja till Projektet "Molly" och garnet är så himla härligt att sticka med.......På eftermiddagen idag kommer Tuva till Mormor sin tillsammans med sin mor =) Och Philip kommer hem idag också som varit iväg på klassresa till Tallin sen i Tisdags.....ska bli skoj att höra hur dom haft det =) Nu ska vi sätta på nytt förmiddagskaffe och sen hoppas jag vi kan gå ut ett tag i det soliga vädret =)