lördag 26 oktober 2013

igår kväll fick jag den där frågan jag hela tiden bävar att få.........

och det hände faktiskt flera gånger igår att den där sorgliga frågan kom....-Ville : Mamma kommer du att dö.....jag blir alldeles kall när han frågar sådär....- förklarade för honom att så länge jag får min medicin och ingen smittar mig med influensor och dylikt så dröjer det nog ett bra tag........ -Ville : men du har ju cancer och dom som har det dör ju...Jag vill inte att du ska dö !!! Är nog för mycket reklam överallt nu om cancer....visst är det bra att man pratar om det...men det vore bättre om cancerreklamen på Tv4 va senarelagd...måste ju finnas många barn som hela tiden blir påminda om den onda cancern....tycker själv det är jobbigt att bli påmind i varje reklaminslag i en bra film....det tar udden av det bra'iga..... så skönt när det går okej program på 1:an så man slipper se reklamen...Men kolla på Cancergalan på Måndag på 7:an ska jag göra,men det är mitt val......efter en natt med störande tonåringar som kom hem sent så vaknade Ville och Lilla Parveln vid 07.00....Pappan gick upp och fixade frukost till dom och mig....sen har det fixats för fullt,pappan har kopplat in nya platt tvn som nu hänger snyggt på väggen...så den gamla tjocktvn åkte ut =) va stort vardagsrummet blev....sen har pappan fixat stoppet i av loppet igen.....som vi tror Linnea fixar med hjälp av toapapper , då hon tycks tro att man ska annvända en hel 100 meters rulle vid varje toasittning.....men pappan fick loss proppen tack vare rensbandet.....Sara och liten Isak kom och fikade på eftermiddan och utav Isak fick jag en jättegullig liten glasbjörnsängel,så himla gullig.....När Sara åkte hem så följde Ville med för att leka en stund med Tuva =) jag fixade middag idag som blev Tacopaj och sallad....mums......sen har kvällen rullat på och passade på att ställa om klockorna innan jag kryper ner i sänghalmen.....En timme bakåt ska dom så inatt blir det 1timme extra..... skiter i att skriva iblogg nr 2 idag,blir så förbannad när man tänker tillbaka på skiten......och att det fortsätter på samma vis än idag

.. nä Godnatt på er......nu är det giftpiller och WF som gäller

10 kommentarer:

 1. Jag förstår inte men jag kan försöka föreställa mig hur det känns när Ville frågar dig ❤
  När dom misstänkte hjärntumör på mig gick min son i 5:an. Jag fick ju samma fråga själv då och man blir iskall.
  Vilken vacker ängel du fick. Hoppas du får en god natts sömn.
  Kram du fina människa ❤
  Anki

  SvaraRadera
 2. Tycker själv att den reklamen är jobbig ;(
  Gonatt min vän, hoppas du får en god natts sömn.
  Kramen<3

  SvaraRadera
 3. Svårt när man blir påmind hela tiden,det förstår jag.När lilla sonen frågar det måste vara hemskt. Tänker på dig ofta,fast jag inte känner dig.Jag beundrar dig♡/Sofie

  SvaraRadera
 4. Hej hjältinnan!
  Vilken jobbig fråga att få från sitt lilla barn. Samtidigt är det fint att han "vågar" prata med dig om sin oro, och inte bär den alldeles själv. Ni verkar ha en jättebra och varm relation. Tråkigt och sorgligt att du själv inte har en mamma som kan stötta dig. Men vi är många som läser din blogg och som tycker att du är fantastisk. Hoppas du kan hämta lite styrka och tröst i våra ord. Kram!

  SvaraRadera
 5. Håller med dej om att det är jobbigt med all reklam.Vill inte hela tiden bli påmind om den.....mest synd om barnen.Som vuxen vet man ju och kanske kan tackla situationen...men hur förklara för ett barn ????
  Du är verkligen beundransväld♥♥♥ Styrkekramar till dej och hela din familj ♥

  SvaraRadera
 6. Inte lätt med sådana tankar som Ville bär på. Vad bra att han kan fråga
  och prata om det.
  Vilken fin glasängel du fick. Det är sådant som värmer en i hela kroppen.
  Det gör mig ont att du inte har en mamma som finns där för dig.
  Tänk vad hon har gått miste om att ha en stor fin familj.
  Så många att älska och få tillbaka som mormor och farmor.
  Många varma hälsningar! Anna

  SvaraRadera
 7. Jag håller med dig, man blir så trött av all denna reklam. Blir ständigt påmind om sjukdomen. Det måste vara ännu värre för dig. Men även om det är jobbigt att få frågan, så är det ju för väl att han vågar ställa den. Det är inte alla barn (eller vuxna för den delen) som vågar eller vill prata om det svåra.
  Stora skånska styrkekramar till dig och din familj!

  SvaraRadera
 8. Förstår att det blir jobbigt med ständiga påminnelser om cancer. Min bror förlorade tyvärr kampen för snart ett år sedan och jag har pratat mycket med min elvaåriga dotter om att inte alla som får cancer dör. Det har blivit jätteviktigt för henne att vi skänker pengar till cancerforskning, köper rosa band osv. Det är bra att ni kan samtala om det jobbiga, även om hjärtat brister.

  SvaraRadera
 9. Åh Bettan..jag skulle b a r a vilja komma o krama dej riktigt riktigt länge...Klart detta blir jobbigt för dej o Ville o säkert resten av din familj också. ..Tycker också det är så jobbigt med cancerreklamen...Men klart det är bra att han frågar dej så han inte bär det inom sej..Goa fina vän ♥Varm o gosig kram från mej Gunilla

  SvaraRadera
 10. Det blir för mycket reklam om canser särskilt när man är drabbad (min son dog för snart 4 år sedan)man påminns ju om det som hänt då .Ock för alla barn som förlorat en förälder är det ju hemskt.Alla ska vi ju dö men det är som värre när det är canser.Tur att forskningen har gått frammåt. Det är ju om än det är jobbigt bra att kunna prata om sjukdommen.Jag tänker på dig varje dag.Jag hoppas att jag kan få läsa din andra blogg också om eran uppväxt.Tusen kramar vill jag skänka dig.

  SvaraRadera