onsdag 9 oktober 2013

DÅ HAR SVARET KOMMIT FRÅN DNA PROVET.......MEN1

Ja då har jag fått reda på svaret på mitt DNA Prov för MEN1 ........... idag har det varit en ganska okej dag och glad som bara den blev jag när Postis kom med ett paket från en kär "Okänning" Tack Snälla för dom fina garnerna och det gulliga kortet.....blir sååå himla glad när jag får små mjuka paket..... får så fina garner.... det ger mig frid i själen....... I dag har Linnéa och Ebba förberett och gjort vinterfint till utekaninerna....jätteduktiga va dom......middagen idag blev bruna bönor,falukorv och potatis med mycket sirap till.....försöker få upp min vikt igen...men det vill sig inte,nu är den nere på 52 igen.....Åhhh idag blev jag färdig med alla delar till den lilla huvjackan......... när jag va in och kollade min journal och om svaret kommit på Genprovet så gick jag tillbaka två år i tiden och kollade vad som hände under min första operaton som pågick i nästan 7 timmar,där man "bara" skulle ta ut sköldkörteln....men då det upptäcktes så himla mycket mera.......dom plockade ut 29 lymfkörtlar varav 20 innehöll cancer och då har jag fortfarande lymfkörtlar kvar i kroppen med cancer......... Så här skrev Peter Stålberg :
2011-11-28
OperationBAA60 Tyreoidektomi
BBA70 Implantation eller transplantation av bisköldkörtel
PJD51 Radikal utrymning av cervikala lymfkörtlar
GAB20 Torakotomi, median sternotomi
PJD98 Annan radikal regional lymfkörtelutrymning
OperatörP Stålberg/J Navia/J Urdzik/P Hellman
Preoperativ bedömningPatient med misstänkt papillär thyreoideacancer, kliniskt och ultraljudsmässigt där cytologin har visat malignitet dock utan att egentligen kunna karaktärisera denna. Går för operation.
Åtgärder
Operationsförlopp Sedvanligt kragsnitt som förlängs uppåt höger. Delar raka halsmuskeln och utför total thyreoidectomi där laryngeus superior nerven identifieras bilateralt och verifieras med nervmonitorering. Recurrens identifieras bilateralt och verifieras med nervmonitorering. Övre högra parathyreoidean sparas in situ, nedre vänstra sparas in situ, nedre högra exstirperas och autotransplanteras. Härefter lateral lymfkörtelutrymning höger sida där vi mobiliserar carotis, vagus och friar jugularis interna från lymfkörtelmetastas. Går upp väl ovan carotis bifurkationen och identifierar hypoglossus nerven. Sedan ut mot lateralt, identifierar accessorius och tar med alla lymfkörtlar ut mot lateralt. Går på scalenius fascian, identifierar phrenicus. Försörjer accessorisk ductus thoracicus. Det finns körtlar långt ut i nivå 5 som tas med i preparatet. Härefter påbörjas central lymfkörtelutrymning där det finns en synlig blå körtel, nerven frias i sin helhet. Det finns ett flertal stora hårda körtlar mot kaudalt, friar nerven ner under subclavia men lymfkörtelpaketet fortsätter och växer på per continuitatem ner i mediastinum. Gör försök att fria detta uppifrån men det går långt ner och vid manipulation så får vi problem med hjärtrytmen. Professor Hellman tillkallas för att få en möjlighet till radikalitet beslutar vi oss för thoracotomi. Patienten erhåller Ekvacillin. Hudsnitt över sternum, friar processus xifoideus och härefter utförs median sternotomi. Benvax, blodstillning härefter anbringas hakar. Vi friar vena brachiocephalica, aortaroten och dess avgångar och kan då fridissekera lymfkörtelpaketet som går ända ner till carina höjd. Vi clipsar ductus thoracicus med 2 metallclips. Försörjer småkärl med LigaSure. Vi får en liten rift i pericardiet och efter diskussion med thoraxkirurg så lägger vi ett drän här. Vi är nöjda med detta och lägger även ett mediasternalt drän. 7 stycken ståltråds cerclage i sternum, Vicryl subcutant. Palperar vänster sida av halsen och kan känna några små lymfkörtlar i nivå 4 på vänster sida varför vi gör en utrymning även av nivå 4 körtlarna. Där vi identifierar vagus, phrenicus och ductus thoracicus som aktas. Anlägger ett aktivt dränage på halsen, adapterar raka halsmuskulaturen med Vicryl. Fortlöpande Vicryl i platysma och härefter försluts samtliga hudsnitt med fortlöpande Monocryl intracutant. Preparat för PAD. Skriver standardremiss för stämbandskontroll.
Bisköldkörtlar Nedre högra autotransplanterad.
3 st identifierade
Recurrensnerven Identifierad höger
Identifierad vänster

2 kommentarer:

  1. Undrar om du fick ett positivt svar för dej..Menar du att 'dom'läser din blogg...Usch o fy att ha såna föräldrar...dom kanske bor i din närhet:(..kram finaste vän

    SvaraRadera
  2. Hoppas att svaret var positivt för dig tänker på dig o din fam Yvonne

    SvaraRadera